2018. április 14., szombat

Repedezett és díszes képkeret egyszerűen

Olykor a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás bizonyul célravezetőnek, ha rusztikus és díszes eredményt szeretnénk elérni. A díszítetlen natúrfa képkeret átváltozását, néhány egyszerű lépésben láthatjátok most ebben a posztban. Az elkészítéséhez a Repedő festék rendszereinket használtuk és néhány fadíszt. Lássuk, hogyan készül!




Szükséges anyagok és kellékek:
- Repedő festék rendszerek/1-2 komponensek (country kék)
- Alapozó festék
- Expressz ragasztó vagy bármilyen hobbiragasztó
- Befejező viaszok (fehér, vagy bármilyen fehér viaszpaszta)
- Pentart fa képkeret (13x18 cm / vagy bármilyen négyszögű fa képkeret)
- Pentart faragott sarokdísz 4 db (0,5 x 7,5 x 13,5 cm) cikkszám: 6333
- Ecsetek a festéshez és hajszárító



A munkát a faragott sarokdíszek lefestésével kezdjük. A kiválasztott country kék színű repedőfestékkel (második komponens), melyhez most nem alkalmazzuk az egyes komponenst, amitől megrepedezne a festék. Ha megszáradtak a díszek (hajszárítót lehet használni), akkor az alapozó festékkel, szárazecset technikával emeljük ki a faragványok kiemelkedő részeit.



Ha a sarokdíszekkel megvagyunk, alapozzuk le a képkeretet az alapozó festékkel. Hajszárítóval pillanatok alatt megszárad, és már kenhetjük is a Repedő festék rendszer egyes komponensét a felületre.



Az egyes komponens fehér színű, onnan tudjuk, hogy megszáradt, hogy átlátszóvá válik. Száradás után jöhet a második komponens, amit nyugodtan kenhetünk vastagabb rétegben is, így a repedések nagyobbak lesznek. Minél vékonyabb rétegben fessük a felületre, annál kisebb és finomabb repedéseket kapunk. Hajszárítóval meggyorsíthatjuk a repedezettség kialakulását.



Kész van a keretünk, és a sarokdíszek is csak a felragasztásra várnak. Expressz ragasztóval, vagy bármilyen hobbi ragasztóval rögzítsük őket a képkeret négy sarkán. Ezután már csak a repedéseket kell kiemelni a fehér befejező viasszal.



Ennyi volt az egész, készen is vagyunk, jöhet a fotó beillesztése a képkeretbe.



Reméljük kedvet kaptatok az egyedi képkeret készítésre, és ti is megalkotjátok a saját képtartótokat. Szívesen vesszük, ha a Dekor csoportunkban megmutatjátok nekünk is az alkotásaitokat.





Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...