2015. január 5., hétfő

Bútorfelújítás csiszolás nélkül? Igen!

Korábban, amikor valaki bútorfelújításba fogott, mindig túl kellett esni a sok munkával és porral járó csiszolási fázison, hisz ezzel lehetett a felületet tökéletesen előkészíteni a későbbi festéshez. Ez persze még ma is áll azokra a bútorokra, amiről a festékréteg pereg, vagy pattogzik róla a lakk, illetve, ha nem egyenletes a felület.





Viszont, ha a felület megfelelően homogén (lehet festett, pácolt fenyő, bútorlap, fóliázott mdf, stb...), akkor már jöhet is az alapozó! 

Az alapozó elsősorban használati tárgyaknál indokolt, hiszen ennek köszönhetően tapad meg jól a festék a bútoron, így lesz a bútor a használat során is időtálló. Dísztárgyaknál az alapozó fázis kihagyható (pl. képkeret, gyertyatartó, stb.).

A bútorok újjávarázsolásához a Dekor Paint Soft (dekorfesték) egy kifejezetten szuper festék! Beltéren is remekül lehet vele dolgozni, mivel oldószermentes. 



Emellett rengeteg jó tulajdonága van még: jól terül, kiadós, akár egy rétegben is remekül fed, és kiválóan csiszolható. Így a dekorfestékkel nem csak homogén, egyszínű felület, de akár kopottas, antikolt hatás is elérhető.

Nézzétek meg az erről készült videót:


Ha az alapozót megspóroljuk, és közvetlenül a dekorfestékkel megyünk a felületre, akkor már finom csiszolás hatására előtűnik az eredeti felület színe!


Ha ezt a megoldást választjuk, akkor mindenképpen vizesbázisú matt lakkal adjunk védelmet a felületnek, mert az alapozó hiánya miatt ez a festés sérülékenyebb lehet.




Ötlet, fotó és styling: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...