2017. július 18., kedd

Vidám nyári póló domború színes mintával

Nyaranta sok pólót viselünk, legyen az bármilyen színű, bármilyen mintájú. A legtöbben azonban szeretünk egyedi darabokat viselni, a tucatáruval szemben. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz magadnak saját szín-összeállítású és mintájú nyári felsőt. A titok annyi, hogy az új Expand pasztát és egy kis textilfestéket fogunk használni!


Szükséges anyagok és eszközök:

- Pamut póló
- Hőlégfúvó
- Textilfesték (málna, sötétbarna, fehér, fenyőzöld)
- maszkoló szalag, karton lap



Ahhoz, hogy szépen tudjunk dolgozni, sima felületre lesz szükségünk, ezért vasaljuk át a pólónkat. A két réteg közé tegyünk egy kartonlapot, így biztosan egyenletes felületen tudunk dolgozni, valamint a póló hátára sem fog átütni a festék. Válasszuk ki a kedvenc stencil mintánkat, melyet áthelyezhető ragasztó spray-vel rögzítsünk. A biztonság kedvéért ragasszuk körbe maszkoló szalaggal is, valamint ragasszuk ki azokat a részeket, melyeket nem szeretnénk használni.


Festőkés segítségével vigyük fel egyenletesen az expand pasztát, töltsük ki a stencil mintát.


Egy tálkába tegyünk az expand pasztából egy keveset, majd egy csepp színező pasztát keverjünk jól el benne. Festőkéssel foltokban vigyük fel az előbb felvitt pasztára.


Óvatosan emeljük le a stencilt, hogy kontúros maradjon a minta. A száradásra várjunk legalább 1 órát.


Száradás után közelről melegítsük hőlégfúvóval. A paszta a hő hatására felfúvódik, kidomborodó, puha tapintású felületet kapunk.



Amennyiben nem csupán domború mintát szeretnénk, kiegészíthetjük kedvenc virágunkkal, mely ebben az esetben a rózsa lett. Illesszük és rögzítsük a stencilt a domború mintánk mellé. Stencilező ecsetet használva, nem túl sok festékkel, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a textilfestéket. A rózsák közepén használjunk sötétebb, kívül pedig világosabb árnyalatokat. A leveleket is hasonló módon alakítsuk ki. A szirmok és a levelek széleit fehér textilfestékkel árnyaljuk. Száradás után célszerű fixálnunk a textilfestéket, sütőpapíron keresztül közepes hőfokon vasaljuk át a rózsás mintákat.


Vidám hangulatú és igazán egyedi felsőt készítettünk, melyet büszkén hordhatunk.
Az így díszített textília kifordítva, kímélő programmal (40 °C-on) mosható.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

2 megjegyzés:

  1. Ha nincsen hőlégfúvónk, hajszárítóval is lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a hajszárító nem fúj elég forró levegőt, szükséges a hőlégfúvó használata.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...