2015. április 9., csütörtök

Fess magadnak selfie pólót!

Amióta az okostelefonok betörtek a mindennapokba kétség kívül a selfi mánia is dübörög! Mi is meglovagoljuk ezt a dolgot egy jópofa ötlettel, amivel biztos, hogy a tükörben visszaköszönő kép tökéletes lesz!


A selfi póló lényege, hogy a feliratot tükrözve kell felfesteni az anyagra, így amikor a fotózzuk magunkat a tükör előtt állva, az írás tökéletesen olvasható lesz. Aki pedig velünk szembe jön, az  biztos, megnézi jól az öltözékünket, mert önmagában is vicces, hogy visszafele van rajta a felirat.

A pamut pólót mindenképpen avassuk be festés előtt mosással! A felirathoz készíthetünk öntapadós fóliából sablont, de ebbe a laza stílusba az is belefér, ha szabad kézzel, elnagyolt ecsetvonásokkal dolgozunk.

 

Persze ezt is előtte érdemes megtervezni, fogjunk egy kellően vastag hegyű filcet (ajánljuk a Posca filceket) és egy kartonra írjuk fel tükörírással a betűket.

 


A kartont csúsztassuk a pólóba és az anyagon átütő feliratot egyszerűen textilfestékkel színezzük ki. Használhatunk matt vagy metál textilfestéket is, bátran kombinálhatjuk a színeket!


A festék száradási ideje kb. 1 óra, ezután érdemes vasalóval közepes hőfokon fixálni a festéket. Ezt sütőpapíron keresztül a póló színén is megtehetjük, vagy egyszerűen csak fordítsuk meg és a hátoldalon végezzük a "hőkezelést".


A textilfestékkel festett ruhadarab így biztosan bírni fogja a mosógépben történő mosást is, akár 40 fokon is.



Szerintünk nagyon menő kis cucc lett, ami nem csak a tükörben pózolva mutat jól! Ráadásul, ha van olyan barátnőtök, simerősötök, aki megszállott selfi-mániás, akkor ez egy szuper ajándékötlet számára, ami kreatív és költséghatékony is.


Ötlet, fotó és kivitelezés: Varga Judit

Hasonlóan remek pólófestős ötleteket ITT találtok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...