2014. október 20., hétfő

Könyv alakú dobozka esete a dekorfóliával

Ezzel a könyv alakú dobozzal már egy picit a hidegebb időszakra hangolódunk. Szépen mutathat az éjjeliszekrényen, de akár karácsonyi ajándék is lehet, jól megpakolva mogyorós csokoládéval!




Alapanyagok:
- Könyv alakú natúr doboz
- Alapozó festék (akril primer)
- Színes akrilfestékek (földbarna, mogyoró, bézs)
- Fehér akrilfesték
- 3D ragasztó paszta
- Decoupage ragasztólakk
- Rizspapír
- Metál fólia (hologramos)
- Sablon
- Vizes bázisú lakk
- Spatula
- Lapos ecset, szivacsecset 

Első lépésként a alapozzuk le a dobozt, és várjuk meg míg teljesen megszárad. 
 

A rizspapírból tépkedjük ki azt a részt, amit szeretnénk felhasználni, majd ragasszuk fel a decoupage ragasztóval. Belülről kifelé haladva húzzuk az ecsetet, így kisimítjuk a levegőt a rizspapír alól. 

A szivacsecsetet töltsük fel a rizspapír színeivel harmonizáló festékkel. Pamacsoljuk körbe a mintát és az egész dobozt, az oldalán is. 

Folytassuk egy kisebb ecsettel itt is ezeket a színeket használjuk csak egy picit sötétebb árnyalattal. A doboz éleit és az oldalán a recés részt átpamacsoljuk, árnyaljuk.
  


Rögzítsük a sablont, amihez használhatunk ragasztószalagot. Kenjük rá a 3D ragasztó pasztát, majd kitöltés után óvatosan emeljük le a sablont.


A fehér színű 3D ragasztó paszta színtelenre szárad, ezt minden esetben meg kell várni. Csak azután lehet szépen felvinni a fóliát. 
 


Ha megszáradt a ragasztó, válaszuk ki a színben megfelelő metál fóliát. 
 
 

A ragasztós részre színével felfelé helyezzük rá a metál fóliát, ujjainkkal simítjuk rá mindenhol. Nem kell erősen dörzsölni, inkább csak jól rásimítani.
 

Aztán csak egyszerűen emeljük le a fóliát. Ha nem tudtuk volna mindenhol egyenletesen rásimítani a ragasztóra, semmi gond, nyugodtan vissza lehet tenni a fóliát és újra rásimítani a hiányzó részekre. Már csak annyi dolgunk van, hogy lelakkozzuk fényes, vizes bázisú lakkal.   


Dekoratőr: Czippel Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...